Keti Koti herdenkt op 30 juni met de stad

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Amersfoort staat stil en blikt terug op 1 jaar Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Een pijnlijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gezamenlijke geschiedenis. Iedereen is welkom bij deze Keti Koti-herdenking op zondag 30 juni in het centrum van de stad.

De herdenking begint met een diversiteitsoptocht. Iedereen die mee wil lopen is welkom. We verzamelen om 15.30 uur bij de fontein op De Hof, naast de Joriskerk. Daar start de wandeling langs historische plekken in Amersfoortse binnenstad die een link hebben met het slavernijverleden.

Herdenkingsceremonie

Deelnemers van de diversiteitsoptocht arriveren op tijd bij de start van de officiƫle herdenking om 17.00 uur bij de Nieuwe Stad. Een nazaat van tot slaafgemaakten doet een plengoffer ter nagedachtenis aan het leed van de voorouders. In dit moment van gezamenlijke reflectie, respect en verbinding houdt burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort een toespraak. Ook stadsdichter Tanja ter Brake levert deze middag een speciale bijdrage. Aan het eind van de bijeenkomst legt Rob van Muilekom, gedeputeerde van de provincie Utrecht, een erekrans. Het herdenkingsmoment is rond 18.00 uur afgelopen.

Aanmelden

Na afloop van de offiĆ«le herdenking bij De Nieuwe Stad ben je van harte welkom voor een traditioneel hapje en een drankje. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: [email protected]. Geef in de e-mail duidelijk aan bij welk onderdeel van de herdenking je aanwezig wil zijn.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen