Regio Amersfoort kiest voor leerlingenvervoer door Willemsen de Koning

Foto: Gemeente Amersfoort

Vanaf het schooljaar 2024-2025 worden leerlingen uit Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Baarn, Soest en Woudenberg door Willemsen de Koning van en naar school gereden. Het gaat hier om leerlingen in het speciaal onderwijs die niet zelfstandig of onder begeleiding naar school kunnen lopen, fietsen of reizen met het openbaar vervoer. Circa 1250 kinderen en jongeren in de regio Amersfoort zijn aangewezen op speciaal leerlingenvervoer. In de gemeente Amersfoort gaat het om ongeveer 450 leerlingen.

Beste kwaliteit en prijs

Willemsen de Koning is voor minimaal de komende vier jaar door de gemeenten via een aanbesteding gekozen. De geselecteerde vervoerder bood de beste kwaliteit-prijs. Het bedrijf heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op de wensen van ouders en scholen en op de gewenste verbeteringen daarbij. Er is ook gekeken naar de kwaliteit van dienstverlening, laagdrempelige communicatie en goede klachtenafhandeling. Daarnaast belooft de aanbieder 98% van de ritten uit te voeren met zero-emissie voertuigen.

Gevolgen klein

Omdat Willemsen de Koning nu al de meeste leerlingen vervoert in de regio, verandert er niet veel voor ouders en leerlingen. Zoals elk jaar kunnen ouders/verzorgers vanaf 1 april opnieuw leerlingenvervoer aanvragen voor het volgende schooljaar. Hierover ontvangen zij een brief. Op basis van de aanvragen worden er voor het nieuwe schooljaar zoals ieder jaar nieuwe vervoersroosters en afspraken gemaakt.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen