Inzameling (legaal) vuurwerk

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Dit jaar geldt tijdens de jaarwisseling net als vorig jaar een tijdelijk vuurwerkverbod. Het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk is verboden. Alleen vuurwerk van de categorie F1 (kinder- en fopvuurwerk) is toegestaan. Heeft u vuurwerk liggen en wilt u dat inleveren? Inwoners kunnen vuurwerk (met een maximum van 25 kilo) inleveren tijdens de inzameldag op 20 december.

Datum: Maandag 20 december vanaf 12.00 tot 20.00 uur

Locatie: Het openbare parkeerterrein aan de Middelhoefseweg ter hoogte van nummer 10 (bij Superfun en Monkeytown).

Een gecertificeerd bedrijf zorgt dan voor de juiste en veilige verwerking en afvoer van het niet afgestoken vuurwerk.

Bezit van vuurwerk

U mag maximaal 25 kilo legaal vuurwerk aanbieden bij het inzamelpunt. Dat betekent dat u ter plaatse bij het inzamelpunt geen boete krijgt voor het bezitten van vuurwerk.

Risico vuurwerk

Wanneer u vuurwerk in huis hebt vergroot dat het risico op brand en explosie in uw huis. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor u en uw buren. U mag maximaal 25 kilo in huis hebben en u moet dit op een veilige plek bewaren.

Vuurwerkverbod

Door het vuurwerkverbod is op 31 december tussen 18.00 en 02.00 het afsteken van vuurwerk verboden. Daarnaast geldt; buiten dit tijdstip om bent u (of uw kind) ook in overtreding als u met vuurwerk op straat loopt en kunt u een boete krijgen.

Illegaal vuurwerk

Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk is te allen tijde verboden. Illegaal vuurwerk kan niet aangeboden worden tijdens de inzameldag op 20 december. Bij het aantreffen van illegaal vuurwerk moet u de politie inschakelen. Bel de politie via 0900-8844 of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen