Terugblik NK Atletiek Indoor

Foto: Bjorn Paree

Dit weekend stond in teken van het NK Atletiek Indoor voor een aantal Amersfoortse atleten van Atletieverenigingen Altis en Triathlon.

De zaterdag begon goed met goud voor Jasmijn Bakker op de 1500m. Ook Marius Wouters mocht plaatsnemen op het podium. Hij werd 3e bij het hoogspringen. Zaterdag kwam ook Lennart Teunissen op de het technische hinkstapsprong in actie. Hij werd 7e. Thomas Reijnders kwam in actie op de 60m sprint, maar strandde na de halve finale op de 23e plek. Femke Bol liep zaterdag de series van de 400m en wist haar serie te winnen, nipt voor Laura de Witte. De finale is op zondag. Ook Michiel Löschner neemt na zijn serie zaterdag op de 1500m zondag in de finale plaats.

Zondagochtend was het eerst de beurt aan Katja Slangewal bij het hoogspringen. Zij kwam met een afstand 1,63m tot een gedeelde 9e plek. Thierry Belt kwam vandaag op twee onderdelen uit. Bij het verspringen kwam hij tot een 9e klassering, waarbij hij een afstand van 6,45m liet noteren en bij de 60m horden op een 13e plaats in een tijd van 9,18. Marius Reijnders nam vandaag deel aan de 200m en kwam in de series tot en 14e plek met een tijd van 23.80. Zowel Femke Bol als Michiel Löschner liepen zondag hun finale, nadat ze zich zaterdag gekwalificeerd hadden in hun series. Femke werd 6e op de 400m in 54.47 en Michiel 9e op de 1500m in een tijd van 4.12,02, waarmee hij ver boven zijn tijd in de series bleef.

Lees ook:
Jasmijn Bakker Nederlands Kampioen 1500m
Marius Wouters springt net niet hoog genoeg

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen