Ritzege Bennett in Vuelta, leiderstrui naar Teunissen

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft de tweede etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Het was de tweede van drie ritten op Nederlandse bodem, van Den Bosch naar Utrecht.

Vrijdag had Robert Gesink, dankzij de winst van zijn ploeg Jumbo-Visma in de ploegentijdrit, de eerste leiderstrui veroverd. Op basis van de uitslag van de tweede etappe moest hij die afstaan aan zijn ploeggenoot Mike Teunissen.

De algemene rangschikking werd, vanwege de gelijke stand in tijd, bepaald door de volgorde in de rituitslag. Teunissen was zaterdag de eerste renner van Jumbo-Visma die de finish passeerde. Hij werd vierde achter Bennett, de Deen Mads Pedersen en de Belg Tim Merlier.

Teunissen weet in het klassement nog vier ploeggenoten achter zich in dezelfde tijd. Gesink finishte niet in de eerste groep. Zondag volgt een rit met start en finish in Breda. Dinsdag gaat de Vuelta verder in Spanje.

Vroeg in de koers ontstond een kopgroep van vijf renners, onder wie de Nederlanders Jetse Bol en Julius van den Berg. Het was een groep die op jacht ging naar de eerste bergpunten, die op de Amerongse Berg na 105 kilometer te verdienen waren. Het vijftal kreeg bijna 5 minuten, maar in het peloton leken toch meer renners geïnteresseerd in de relatief makkelijk te veroveren trui.

Het peloton naderde, onder aanvoering van Alpecin-Deceuninck, tot op 10 seconden, maar de aansluiting bleef uit. Daarop won Van den Berg de eerste bergsprint, goed voor een trui voor de renner van EF Education-EasyPost.

Na de samensmelting was de Spanjaard Luis Ángel Maté de eerste aanvaller. Nog voor de tussensprint op vliegbasis Soesterberg was hij teruggepakt. De Deen Mads Pedersen won het sprintje.

In Utrecht volgde zoals verwacht een massasprint. De 31-jarige Ier Bennett won voor de vierde keer een etappe in de Vuelta. Achter zijn naam staan ook ritzeges in de Tour en de Giro.

Het bericht Ritzege Bennett in Vuelta, leiderstrui naar Teunissen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen