Pierre Wind serveert poepsoep

Aanstaande zaterdag zal chef-kok Pierre Wind een toepasselijke soep bereiden in DierenPark Amersfoort: poepsoep. Het park staat de voorjaarsvakantie in het teken van poep en dan zit je met deze soep wel goed. ‘‘Met dit recept doe ik mijn achternaam zeker eer aan’’, verklaart de bekende kok.

Aanstaande zaterdag start Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort en mag iedereen met een poep-gerelateerde achternaam die dag gratis de dierentuin bezoeken. Familie Bout en meneer Vollebroek hebben zich samen met tientallen anderen aangemeld. ‘‘Kan niet wachten om al deze mensen mijn poepsoep te laten proeven’’, zegt Pierre Wind. ‘‘Kunnen zij meteen daarna flink knallen in de scheetzone waar iedereen zijn scheten kan meten. Succes gegarandeerd met deze soep!’’

Alhoewel dieren hun ontlasting soms opeten om de laatste vitaminen tot zich te nemen, zit er in de bruine lekkernij van de chef-kok natuurlijk geen poep verwerkt. ‘‘Door alle vezels ga je er wel sneller van naar de wc’’, vertelt Pierre Wind. ‘‘Voor extra smaak kun je ook koffie toevoegen dat weer laxerend werkt. Kikkûh toch?’’ Naast het proeven van de soep kunnen bezoekers tijdens Poep & Zoo olifantendrollen uitpluizen tijdens de Poeptour, papier maken van poep en bijzondere schijtfeitjes ontdekken in de toiletpotten. Er staan ook andere lekkernijen op het menu als de drolnut, de zoete hoop en het gekakje. Kortom: je kunt deze voorjaarsvakantie een hoop doen in DierenPark Amersfoort.

Reacties