Winnaar Awesome Amersfoort bekend: Amersfoort wordt nóg cooler door Groene Airco’s

De Trustees van Awesome Amersfoort
De Trustees van Awesome Amersfoort
Foto: Awesome Amersfoort

De eerste pitchavond van Awesome Amersfoort is gewonnen door Annemarie de Bruijn. Zij krijgt €1.000,- om haar idee voor groene airco’s in de stad uit te voeren. Ze overtuigde twintig enthousiaste Amersfoorters met haar idee. De Bruijn: “Eén boom staat gelijk aan tien airco’s!”

Het idee: groene airco’s

Het kan zo simpel zijn: een bak met rek en klimplanten of een doek begroeid met mossen gespannen voor een gevel. Zet het voor je huis, kantoor of ander gebouw en je creëert een mini-klimaatbuffer. Een groene airco!

Een groene airco zorgt voor schaduw, filtert CO² en isoleert geluid. Een win-win-win. In samenwerking met de Amersfoortse creatieve broedplaats De War onderzoekt en test Annemarie de Bruijn de mogelijkheden voor de groene airco. Annemarie: “De groene airco komt er sowieso. We beginnen met de zuidgevel van De War en meten het succes met klimaatkastjes. Bij succes kan het idee verder verspreid worden.”

Realiseren

Het team van trustees ziet het zitten: “We hopen dat met de realisatie van dit idee en verdere verspreiding door de stad, Amersfoort letterlijk nóg cooler wordt.” Met de €1.000,- en hulp vanuit het netwerk van twintig Amersfoorters (trustees) kunnen de groene airco’s ontwikkeld en getest worden. Benieuwd naar het vervolg? Tijdens de volgende pitchavond geeft Annemarie de Bruijn een update.

Awesome Amersfoort

Heb jij al een idee klaar staan voor de volgende ronde van Awesome Amersfoort? Na de zomer organiseren we weer een pitchavond waar vijf ideeën worden gepresenteerd en één winnaar wordt gekozen die €1.000,- krijgt voor de uitvoering van zijn of haar idee. Meer informatie en inzenden via www.awesomeamersfoort.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen