Skiër Meiners achttiende op reuzenslalom, goud voor Odermatt

Skiër Maarten Meiners is bij zijn eerste optreden op de Olympische Spelen vooralsnog als 18e geëindigd op de reuzenslalom. De 30-jarige Amersfoorter kwam na twee runs tot een totaaltijd van 2.15,48. Daarmee was hij ruim 6 seconden langzamer dan de Zwitser Marco Odermatt (2.09,35) die het goud veroverde.

Meiners had eerder op de dag met 1.06,03 de 22e tijd neergezet in de eerste run. Na ruim een uur uitstel vanwege de hevige sneeuwval in Yanqing ging Meiners rond kwart over acht Nederlandse tijd van start voor zijn tweede run. Onder zware omstandigheden maakte hij twee fouten op de Ice River en verloor daarbij veel snelheid. Met 1.09,45 was hij ook duidelijk langzamer dan in de eerste run.

Topfavoriet Odermatt maakte het in de tweede run nog heel spannend, maar verloor niet alles van zijn marge ten opzichte van de Kroaat Zan Kranjec. Het zilver was voor Kranjec, die in de eerste run nog achtste was geworden. De Oostenrijker Stefan Brennsteiner die als nummer 2 aan de tweede run begon, kon die tijd niet vasthouden en zakte ver weg. De Fransman Mathieu Faivre pakte het brons.

Meiners is de eerste Nederlandse skiër die meedoet aan de Olympische Spelen sinds de broers Dick en Peter Pappenheim in 1952. Hij voldeed niet helemaal aan de eisen voor deelname van NOC*NSF, maar de sportkoepel besloot hem op voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) toch naar China te sturen.

Het bericht Skiër Meiners achttiende op reuzenslalom, goud voor Odermatt verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen