Burgemeesters en kinderen verwelkomen Sint bij Grotepietenhuis

Foto: Pixabay

Burgemeesters uit het hele land hebben samen met kinderen Sinterklaas verwelkomd bij het Grotepietenhuis. Dat was te zien in een speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3.

Net als vorig jaar is er dit keer vanwege de coronamaatregelen geen landelijke intocht met publiek van de goedheiligman en zijn pieten. De NTR maakte eerder bekend dat er opnieuw een optocht was bij het Grotepietenhuis, dat zich bevindt in Paleis Soestdijk in Baarn. Burgemeesters waren eerder uitgenodigd zich daarvoor aan te melden.

De burgemeester van Wijk bij Duurstede mocht het spits afbijten bij het defilé, waar de goedheiligman vanaf een stoel op het bordes de stoet aan zich voorbij zag trekken en cadeaus in ontvangst nam. Verder kwamen onder meer de gemeenten Nieuwkoop, Someren, Utrecht, Zundert, Haarlemmermeer, Zutphen, Moerdijk en West Betuwe voorbij.

In het Sinterklaasjournaal was Sinterklaas met zijn schimmel Ozosnel afgelopen week kwijt, maar vrijdagavond werd duidelijk dat hij al in het Grotepietenhuis was.

Het bericht Burgemeesters en kinderen verwelkomen Sint bij Grotepietenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.

Cookieinstellingen