Constantijn Wekx is eerste Klimaatburgemeester van Amersfoort

Foto: Nationale Klimaatweek

Constantijn Wekx (54) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Amersfoort noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Constantijn Wekx de inwoners van Amersfoort inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor zijn benoeming ontving Constantijn een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Amersfoort.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Constantijn uit gemeente Amersfoort is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Constantijn is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Constantijn Wekx: “We zijn het ons vaak niet zo bewust, maar onze waterschappen krijgen in hun werk ook steeds meer te maken met gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Nationale Klimaatweek fiets ik van mijn huis in Amersfoort naar het kantoor van mijn waterschap, Vallei en Veluwe in Apeldoorn om hiervoor aandacht te vragen.”

Reacties

Cookieinstellingen