Bouw Kindcentrum De Kei in de startblokken

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst SKA en Meerkring
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst SKA en Meerkring
Foto: Stichting Meerkring

Stichting Meerkring, Primair Onderwijs Amersfoort, en Ska Kinderopvang zijn klaar voor de start van de bouw van Kindcentrum De Kei. Na de zomer van 2022 opent het hagelnieuwe kindcentrum haar deuren!

Kindcentrum De Kei kent zijn oorsprong in de per 1 augustus jl. gefuseerde openbare basisscholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring. Samen met Kinderopvangorganisatie Ska gaan zij verder onder de naam De Kei. Op maandag 23 augustus jl. tekenden Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang een samenwerkingsovereenkomst, waarmee de samenwerking van beide organisaties in het Kindcentrum De Kei officieel werd bekrachtigd.

Nu ook het contract met de aannemer is getekend (op 16 september jl.), gaan de bouwwerkzaamheden van Kindcentrum De Kei bijna van start. “Fantastisch nieuws!”, aldus Yvonne Hof, voorzitter van bestuur van Stichting Meerkring. “Met de start van de bouw van De Kei beginnen we het nieuwe schooljaar uitstekend. Ik ben er trots op dat De Kei onderdeel uitmaakt van een uniek scholenproject. Het is een goed voorbeeld van bestuurlijke samenwerking van scholen en opvangorganisaties in de gemeente Amersfoort.” Louise Joosten, directeur-bestuurder bij Ska Kinderopvang, sluit zich hier volledig bij aan. “Met het nieuwe kindcentrum werken zowel onderwijs als kinderopvang vanuit één visie en pedagogisch klimaat, een mooie ontwikkeling. Ik kijk uit naar de vervolgstappen van Kindcentrum De Kei!”

De start van de bouwwerkzaamheden wordt niet alleen een vreugdevolle aangelegenheid voor de besturen van Stichting Meerkring en Ska, ook voor de kinderen en hun ouders/verzorgers wordt het een feestelijk moment. Tijdens de themaweek Bouwen draait het op het kindcentrum om de nieuwe naam van het kindcentrum en om het thema bouwen, waarbij de kinderen enthousiast aan de slag gaan met onder andere de door 19Atelier uitgereikte bouwpakketten. De themaweek wordt feestelijk afgesloten voor de ouders/verzorgers en de kinderen, om de start van de nieuwbouw écht te vieren.

Over een jaar, in augustus 2022, opent Kindcentrum De Kei de deuren van haar nieuwe pand aan de Abraham Blankaartsingel in de Amersfoortse wijk Schothorst. Kinderen kunnen aangemeld worden voor Kindcentrum De Kei via www.kindcentrumdekei.nl.

Naam De Kei

De naam De Kei is voortgekomen uit een uitgebreide ideeënstroom van kinderen. De unaniem gekozen naam De Kei past bij de geschiedenis van de stad Amersfoort: de Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam Keistad en haar inwoners de geuzennaam Keientrekkers danken. Medewerkers, leerlingen en ouders zijn door middel van een ludieke video op de hoogte gebracht van de nieuwe naam.

Kindcentrum

Een kindcentrum is een samenwerkingsverband tussen kinderopvang en de school, waar kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, ontwikkelen, spelen en leren. Het is een plek waar geen onderscheid meer is tussen opvang en onderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen