Jongeren ontdekken de technische wereld van bouw en groen met T is for Tech

Foto: T is for Tech

Vrijdag 17 september organiseert T is for Tech een inspirerende experience. Jongeren worden uitgedaagd om een pallet te verbouwen tot een groenobject. De nieuwste daktuintechnieken worden daarbij toegepast. De ultieme kans om technische talenten in het werkvlak van bouw, wonen en interieur en groen te combineren en ontdekken. Het programma vindt plaats op de locatie van Bouwmensen Amersfoort in de Wereld voor Techniek.

Talent

Op de vmbo-scholen ontmoet je ze dagelijks: jongeren met een passie voor groen, maar ook talent voor techniek. Het is een gouden combi waar het bedrijfsleven dringend naar op zoek is. “Niet altijd hebben leerlingen door dat de combinatie van verschillende vakgebieden steeds belangrijker wordt. Juist ook in de techniek. In plaats van dat te vertellen aan leerlingen, is het veel beter dat zij dat zelf ontdekken. Niet uit een boekje, maar gewoon door praktisch aan de slag te gaan. Daar ligt hun kracht!”  Aldus Martin van Engelen, docent Groen bij het Van Lodenstein College.

Bouw en Groene Experience

Daarom hebben de regionale vmbo-scholen samen met het bedrijfsleven de handen ineen geslagen en de Bouw en Groene Experience georganiseerd. Vakexperts van de firma’s Loohorst Landscaping en de Koninklijke Ginkel Groep gaan op deze dag de leerlingen aan het werk zetten met een uitdagende opdracht: “Hoe maak je de stenige stad groener?” Een middel daarvoor zijn mobiele plantenbakken, die voorzien zijn van allerlei technieken, waardoor platte daken eenvoudig een groene invulling kunnen krijgen. Met deze plantenbakken gaan een tiental leerlingen van vijf vmbo-scholen aan de slag.

Sterk staaltje techniek

Passie, talent en toekomst, daar staan we voor! Het bedrijfsleven heeft behoefte aan talenten die het gaan maken in de toekomst. Techniek heeft een toegevoegde waarde, waar iedereen trots op is. “We zijn zeker trots op de samenwerking met het bedrijfsleven. Samen hebben we een mooi programma neergezet waarmee we de jongeren zullen inspireren en verrassen.”, zegt Petra Posthouwer van het Corlaer College, een van de initiatiefnemers van de experience. Het belooft een mooie dag te worden waar het enthousiasme vanaf spat!

Reacties

Cookieinstellingen