Caravan Crew wisselt ideeën uit met jongeren bij kunstproject in Nieuwland

Foto: Atelier Nieuwe Horizon

Deze zomer gaat een groep jongeren uit Amersfoort en omstreken, die samen de Caravan Crew vormen, met een kunstenares in de wijk Nieuwland een kunstproject opzetten. Zij doen dit met andere jongeren uit Nieuwland waar ze samen een kunstwerk mee gaan maken rond het thema ‘toekomst’.

Barbara del Court König van Stichting AllOne en Sandra Barth van Coach Atelier Nieuwe Horizon zijn initiatiefnemers om deze Caravan Crew die in andere steden al actief is ook naar Amersfoort te brengen. Zij zoeken jongeren die het leuk vinden om deel uit te maken van deze Caravan Crew.

Peer to peer

Jongeren hebben het afgelopen jaar meer in hun eigen bubbel door moeten brengen, terwijl ze veel in hun mars hebben: ze zijn heel inclusief, innovatief en houden van samenwerken. Jongeren weten ook het beste wat jongeren willen: peer to peer. De Caravan Crew is een groep jongeren die voor jongeren belangrijke (levens)thema’s via creatieve projecten belicht.

Caravan Crew

De jongeren die zich aansluiten bij de Caravan Crew krijgen begeleiding vanuit AllOne, om met andere jongeren ideeën uit te wisselen over belangrijke thema’s via kunstprojecten en beweging te creëren. De Caravan Crew is divers en inclusief, omdat iedereen talenten en uitdagingen heeft. Als lid van de Caravan Crew leren jongeren wijzer en krachtiger worden door het doen: samen doen en zelf doen. De crew leden leren skills waar ze later ook veel aan hebben: van organiseren tot een zelfsturende team worden, van out of the box denken tot presenteren, van leren onderzoeken tot zichzelf creatief kunnen uiten.

Kunstprojecten

Op een speelse en innovatieve manier helpen jongeren kunstprojecten op te zetten rondom thema’s die ze bij andere jongeren van diverse leeftijden ophalen. Deze ‘beweging’ willen we letterlijk door de wijk Nieuwland laten bewegen met een eigen caravan. Een caravan die ze zelf ook verfraaien met hun eigen creatieve uitingen. Een caravan die ze inzetten voor meetings, inzamelen van ideeën uit de wijk, kleine optredens en wat ze nog meer bedenken. Zo worden ze de ogen en oren van andere jongeren en hun netwerken in de wijk.

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar, kom je uit Amersfoort of omgeving en hou je van creativiteit, kunst en organiseren, meld je dan aan bij Barbara: 06-16752340 / [email protected] of Sandra: 06-43228705 / [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen