Het “Kleurhuis” verder onder naam Museum National Gallery Color House

Foto: museum National Gallery Color House

In het park Beekdal aan de doorgaande Heiligenbergerweg tussen Amersfoort en Leusden is eind 2018 door schilderes Juane Xue het ‘Kleurhuis’ opgericht met zijn unieke collectie en zijn karakteristieke architectuur. Op 1 juli 2021 is het een museum voor hedendaagse realistische kunst en gaat het verder onder de naam Museum National Gallery Color House. Een stichting heeft de museale activiteiten in het “Kleurhuis” van Juane Xue overgenomen en staat onder voorzitterschap van Fons Asselbergs. “National Gallery Color House” is hard op weg een geregistreerd museum te worden. Dan kan je daar ook met de museumkaart terecht.

De basiscollectie van het Museum National Gallery Color House bestaat uit de schilderijen van Juane Xue, een zeer getalenteerde en veelzijdige kunstenares. De schilderijen geven een overzicht van haar artistieke ontwikkeling tot en met het thema “Verlaten tafels”. Naast een permanente tentoonstelling van haar schilderijen organiseert het museum meerdere keren per jaar grote tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Het museum is niet alleen een plek voor het publiek om de hoge kwaliteit van realistische kunstwerken te waarderen maar ook om een venster te openen voor kunstliefhebbers die meer willen weten over techniek en vaardigheden
van de realistische kunst.

Nu we de musea weer mogen bezoeken en de vakantie begonnen is, is het Museum National Gallery Color House verheugd te kunnen aankondigen dat van 1 juli t/m 19 september 2021 de tentoonstelling “Juane Xue’s Color World” gehouden wordt. Juane Xue heeft vanuit de ontwikkeling van het impressionisme en expressionisme haar eigen unieke stijl gevormd. Ze is met name bekend door het gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen om bijzondere ruimte en diepte te creëren in een stralende kleurenwereld. Dit komt vooral tot uiting in haar originele thema “Verlaten tafels” dat door Juane wordt gekarakteriseerd als “bewegend stilleven”.
Natuurlijk bevat de tentoonstelling ook haar andere schilderijen met thema’s als stadsgezicht, landschap, stillevens en portreten: kortom een overzicht van haar gehele oeuvre. De schilderijen nemen je mee naar de kleurenwereld van Juane Xue.

Als je van realistische kunst houdt en/of meer wil weten van de technieken van realistische kunst, bezoek dan Museum National Gallery Color House!

Reacties

Cookieinstellingen