Kamer debatteert over versoepelingen en Deltavariant

Foto: Pixabay

De Tweede Kamer debatteert vandaag, donderdag 24 juni, over de verregaande versoepelingen. Bijna alle huidige beperkingen gaan zaterdag 26 juni van tafel.

Dat besluit werd vorige week genomen omdat de cijfers elke dag blijven dalen. Tegelijkertijd maken partijen zich echter wel zorgen over de oprukkende Deltavariant van het virus. Ze willen dat het demissionaire kabinet deze zomer alert blijft op de ontwikkelingen van het virus.

Deltavariant

De Deltavariant is de nieuwe naam voor de Indiase variant van het virus. En ook hier in Nederland is die variant terrein aan het winnen, dat maakte het RIVM bekend. Landelijk gaat het om 9 procent van alle coronabesmettingen. In Amsterdam alleen gaat het zelfs om 40 procent van alle positieve testen.

Partijen dringen erop aan het bron- en contactonderzoek niet af te bouwen. Dat is de wens van onder andere de SP. Als er straks toch sprake blijkt van een nieuwe coronagolf, lopen de GGD’en achter de feiten aan. Verder moet er deze zomer veel geprikt worden. Met twee prikken zijn de kansen op een nieuwe golf tenslotte nog kleiner. D66 wil ook een teststraat op Schiphol weer in gebruik gaan nemen.

Reacties

Cookieinstellingen