Computerbril helpt bij thuiswerkklachten (video)

Foto: Optiek Verkerk

Tegenwoordig is een computer, laptop, tablet, smartphone of een ander beeldscherm niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij.

Lichamelijke klachten nemen toe

Sinds we massaal met zijn allen thuiswerken sinds de uitbraak van de coronapandemie ondervinden veel mensen lichamelijke ongemakken tijdens het werken achter een beeldscherm. Volgens meerdere nieuwssites ervaren steeds meer mensen klachten tijdens het thuiswerken en bezoeken ze vaker de fysiotherapeut voor een pijnlijke nek, schouders, rug, of armen. Naast deze klachten worden oog gerelateerde klachten het vaakst genoemd. “Digitale oogvermoeidheid” zoals dat zo mooi heet, kan ontstaan als er voor een langere tijd achter een digitaal beeldscherm wordt gewerkt.

In deze video gaat optometrist Jennifer Meerding dieper op de problemen in, maar ze heeft gelukkig ook een oplossing. Ely Hackmann van Nijkerk.nieuws.nl sprak met haar.

Waarom is het zo belangrijk?

Het thuiswerken zal voorlopig nog wel bij het nieuwe normaal horen. Daarom is het des te belangrijk om aandacht te besteden aan visuele ergonomie, waarbij niet alleen de houding achter een beeldscherm van belang is, ook een goede correctie zoals een computerbril een groot verschil uitmaakt. Dit geldt niet alleen voor mensen die al brildragend zijn in de verte. Juist dichtbij verrichten de ogen veel inspanning.

Over Jennifer Meerding

Zij maakt zich vanuit haar achtergrond graag hard voor trends, die spelen op het gebied van preventie en promotie binnen de oogzorg. Ze is werkzaam als optometrist en consulent gezondheidsbevordering bij Optiek Verkerk.
Onlangs heeft ze namens Optiek Verkerk een online-onderzoek opgezet om het gebruiksgedrag van de computerbril in het dagelijks leven in kaart te brengen onder 400 klanten die al een computerbril dragen. Hieruit kwam naar voren dat een ruime 1/3e van de deelnemers vijf dagen achter een beeldscherm werkt en gemiddeld tussen de zes à acht uur per dag. De helft van de deelnemers ervaart door een computerbril een vermindering in wazig zicht en geeft aan minder moeite te hebben met focussen achter een beeldscherm. De computerbril helpt ook in het verminderen van vermoeidheidsklachten (45.1%).

Klik op dit mannetje voor tips

Reacties

Cookieinstellingen