DierenPark Amersfoort bereidt zich voor op heropening

De instructie ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is inmiddels versoepeld naar ‘vermijd drukte’. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werkt DierenPark Amersfoort dan ook toe naar een gedoseerde heropening van het park. “Wanneer wij precies opengaan, bekijken wij dus in overleg met hen. We zien erg uit naar het moment dat we weer bezoekers kunnen begroeten in ons park en gaan zorgen voor een veilig dagje samen uit”, aldus de directie van DierenPark Amersfoort.  

Samen met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf is er het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld, zodat een heropening veilig gebeurt binnen de maatregelen van de 1,5 metersamenleving. In dit protocol staan drie garanties, die gaan over goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. “Als ons park weer open is moet je je bezoek vooraf reserveren via onze website. Dit om drukte bij de entree te voorkomen én om de bezoekersstroom goed te laten verlopen”, aldus de directie. “Daarnaast roepen we bezoekers op om zoveel mogelijk met de fiets of auto te komen, om het openbaar vervoer te ontlasten.”

“Onze bezoekers maken ons park compleet, dat beseffen wij nu meer dan ooit”, laat de directie weten. “Wij kregen de afgelopen tijd heel veel steunbetuigingen, berichtjes en betrokkenheid vanuit onze bezoekers en kijken er dan ook erg naar uit om hen weer welkom te heten. Wij gaan zorgen voor een veilig dagje samen uit, zodat bezoekers weer kunnen genieten van ons park, de dieren en de natuur.” Zodra de precieze openingsdatum bekend is, laat het park dit weten via de website van DierenPark Amersfoort.

Drie garanties

Het protocol ‘Veilig Samen Uit ’– dat opgesteld is door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf – biedt drie garanties, die passen binnen de richtlijnen van het RIVM:

  1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
    Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Je reserveert online je ticket.
  2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie
    Op locatie wordt gezorgd dat er voldoende en heldere informatie aanwezig is door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Het personeel is bovendien goed getraind en attendeert gasten op de afspraken
  3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
    Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten. Indien nodig worden er persoonlijke beschermingsmaterialen ingezet.

Praktijkvoorbeelden

Naast de drie garanties zijn er in het protocol aanvullende maatregelen opgenomen die specifiek zijn opgesteld voor de dierentuinen, attractieparken, rondvaarten en musea. Zo zullen in dierentuinen alleen presentaties plaatsvinden als aan de ‘socal distancing’-regels kan worden voldaan. Kortom: de diverse dagattracties zijn er klaar voor om gasten weer te ontvangen voor een veilig dagje uit.

Reacties