Livingstone verkoopt koffie to go door het raam

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Er ontstaan steeds meer initiatieven om lokale ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Omdat sinds zondag 15 maart zowel horeca als sportclubs de deuren moesten sluiten, hebben veel ondernemers per direct te maken met grote problemen om het hoofd boven water te houden.

Daniël de Boer is sinds december eigenaar van koffiezaak Livingstone aan de Groenmarkt. De maatregelen betekenen voor hem ook dat de deuren gesloten moeten blijven. En de zaak moeten sluiten betekent geen inkomen. Voor hoelang? Echter mag horeca met een afhaal- en bezorgfunctie blijven leveren, mits de maatregelen van het RIVM worden nageleefd, oftewel binnen de maximale controle op verspreiding. De oplossing: het verkopen van koffie to go. Via het raam.

De straten in de binnenstad zijn nagenoeg uitgestorven maar op de Groenmarkt klinkt gelach als Daniël koffie aan een gast serveert via het raam. Een stukje verderop zit iemand te genieten van een cappuccino. De regels zijn simpel: houdt afstand van elkaar, betalen kan alleen met pin, binnen is dicht, blijf niet voor het raam staan met je koffie, maar geef elkaar de ruimte. Tijdens het bereiden van de koffie is er tijd om te kletsen, iets waar Daniël veel waarde aan hecht. “Niet alleen voor mezelf is het belangrijk om sociale contacten te onderhouden binnen de grenzen van de maatregelen, maar ook voor de klanten. Velen werken vanuit huis en dit is het moment om even een frisse neus te halen en toch een beetje onder de mensen te komen. Voor mij is het heel fijn om te zien hoeveel mensen me steunen en me een warm hart toe dragen. Dat doet me goed.”

Livingstone is, zolang als de huidige maatregelen gelden, dagelijks geopend van 9.00-11.00 en van 15.00-17.00 uur.

Weet jij meer lokale initiatieven van lokale ondernemers die hun diensten blijven aanbieden, maar dan op een (aan)gepaste manier? Laat het ons weten en we zetten ze in het zonnetje! Samen helpen we onze lokale ondernemers deze crisis door!

Reacties

Cookieinstellingen