Expositie fotograaf Cees Wouda op kamer wethouder Buijtelaar

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De Amersfoortse fotograaf Cees Wouda exposeert de komende tijd werk op de kamer van wethouder Hans Buijtelaar in het stadhuis van Amersfoort. Donderdagmiddag (5 maart) opent hij met de wethouder de expositie.

Na Gerrit Veenendaal en Nico Brons is Cees Wouda de derde exposant in deze serie. Cees Wouda werkt vanuit het principe dat iets vastleggen in beeld een doel moet dienen: “Dat ik een mooi esthetisch en verrassend beeld kan leveren dat extra aandacht trekt voor dat doel.” De afgelopen jaren was hij vooral actief als journalistiek en documentair fotograaf. Zo levert hij wekelijks beelden aan De Stad Amersfoort en bij gelegenheid ook aan andere kranten en magazines. Hans Buijtelaar: “Het werk van Cees is verrassend en levert prachtige beelden op waar ik met veel plezier, in overleg met de fotograaf, een keuze uit heb gemaakt.”

Genieten van mooi beeld

Het werk zal de komende maanden te zien zijn voor bezoekers. “Ik kan genieten van mooi beeld”, aldus Cees Wouda: “Of dat van mij is dan wel van iemand anders, is niet van belang”. Recente projecten zijn: het creëren van het boek ‘Tegen de Stroom in’ over ondernemende pioniers die het Eemhavengebied in Amersfoort en een fotoproject over de voormalige ziekenhuizen in Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties