’t Atrium genomineerd voor ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’

Foto: Still aftermovie Sportiefste school 2018

Iedere twee jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF de verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland. Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

Uit alle inzendingen zijn onderstaande scholen genomineerd voor de finale:
1.         ‘t Atrium – Amersfoort
2.         Calandlyceum – Amsterdam
3.         Montessori College – Nijmegen
4.         De winnaar vanuit de Haagse voorverkiezing

Het traject tot aan de finale

Scholen konden zich tot 1 februari in via het aanmeldingsformulier. De nominatiecommissie heeft alle aanmeldingen bekeken en vergeleken. Dit is meestal geen eenvoudige klus. Op 11 februari heeft de nominatiecommissie bekend gemaakt welke vier scholen worden uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen.
Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.

Finale

De genomineerden strijden op 15 april 2020 tijdens de finale op het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Haagse sportopleidingen en de gemeente Den Haag georganiseerd.

Prijzen

Naast de titel ontvangt de winnaar €3000,-. Ook de andere genomineerden gaan niet met lege handen naar huis. Ook dit jaar stellen Bosan, Janssen en Fritsen en Nijha waardecheques beschikbaar.
Tijdens de finaledag laten de leerlingen van de school ook een podiumpresentatie zien. De school die van het publiek de meeste stemmen krijgt voor hun podiumpresentatie ontvangt een waardecheque van de AirTrack Factory.

Bron: KVLO

Reacties