Hoogste punt bereikt Stationslocatie Vathorst – Amersfoort

Hoogste punt Vathorst Stationslocatie
Foto: De Alliantie

Nog geen jaar nadat wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort), directeur Edwin Schoonderbeek (Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek) samen het feestelijke startsein gaven voor een voorspoedige bouw van 61 nieuwe sociale huurwoningen, wordt deze week het hoogste punt bereikt.

De bouw op de Stationslocatie in Vathorst verloopt erg voorspoedig en de verwachting is dat in het vierde kwartaal 2020 de bewoners hun nieuwe woning kunnen betrekken.

“Met elkaar is gezocht naar een hoogwaardige invulling van deze locatie en door deze gezamenlijke inspanning is een prachtig resultaat bereikt. De toevoeging van deze sociale huurappartementen (2-, 3- en 4-kamerappartementen) en 57 parkeerplaatsen is belangrijk voor de stad, gezien de enorme schaarste die hierin bestaat”, aldus Merel de Jong, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling. De woningen worden rond mei/juni via Woningnet geadverteerd.

Vathorst is de jongste wijk van Amersfoort en nog steeds in ontwikkeling. Deze locatie is het laatste gedeelte van het centrumgebied dat ontwikkeld wordt en ligt direct tegenover station Vathorst. Een prima centrale locatie dus.

Reacties