Sint-Jorispenning voor Bart Dekker

Foto: Gemeente Amersfoort

Op donderdag 16 januari 2020 ontvangt Bart Dekker, lid College van Bestuur van stichting Katholiek Primair Onderwijs Amersfoorts e.o. de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van locoburgemeester Koşer Kaya. Hij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het onderwijs in de regio Amersfoort

Bart Dekker neemt op 16 januari afscheid als lid van het College van Bestuur van de KPOA. Hij beëindigd dan zijn 40-jarige loopbaan in het onderwijs, waarvan hij er 39,5 jaar voor KPOA heeft gewerkt.

Locoburgemeester Koşer Kaya: “Bert Dekker toonde grote inzet in het onderwijs de afgelopen 40 jaar in tal van functies en nevenfuncties. Zijn drijfveer daarin was altijd dat ieder kind recht heeft op het best mogelijke onderwijs aansluitend bij de individuele talenten. Zo leverde hij een belangrijke bijdrage aan het onderwijs- en integrale jeugdbeleid aan alle kinderen van de regio Amersfoort”.

Naast zijn onderwijsfuncties bij KPOA, als leerkracht in het Soesterkwartier, schoolleider, bovenschools manager en lid college van bestuur was hij onder meer betrokken bij de oprichting van de Amersfoortse Bredescholen Combinatie. Daarnaast stond hij aan de basis van het Nieuw Interzuilair Samenwerkingsverband (NIS Weer Samen naar School) en later bij het ontstaan van regionaal Samenwerkingsverband De Eem.

Reacties