Burgemeester Bolsius verkoopt oliebollen in Meander

Foto: Meander Medisch Centrum

Burgemeester Bolsius van Amersfoort verkocht oliebollen in de hal van Meander Medisch Centrum. Met de opbrengst van de oliebollenactie schaft de Vrienden van Meander een sta-op-stoel aan voor patienten die op de Intensive Care van het ziekenhuis verblijven.

Patiënten op de Intensive Care liggen vaak langere tijd in bed. Gedurende deze tijd verliezen zij iedere dag meer uithoudingsvermogen en spierkracht wat hun herstel niet ten goede komt. Fysiotherapeuten helpen deze patiënten door hen zo vroeg mogelijk in het herstelproces te mobiliseren en te trainen. Hierbij zijn de juiste hulpmiddelen essentieel. Met de Sara Plus (een sta-op-stoel) is bewegen van bed naar stoel en sta- en looptraining voor zwakke patiënten snel mogelijk.

Burgemeesters achter de kraam

Iedere verkoopdag zijn er verse oliebollen, appelflappen en appelkanjers van Patisserie Van Gent. De verkoop is op 19, 20, 23, 24, 27, 30 en 31 december in de Laan. Dit jaar gaan burgemeesters meehelpen met de verkoop. Na burgemeester Bolsius van Amersfoort helpt op 19 december burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden en op 20 december is het de beurt aan burgemeester Asje van Dijk van Barneveld.

Reacties