Detectiveschrijver zoekt locaties

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Anne van Doorn

Amersfoort krijgt een fictief recherchebureau erbij. Schrijver Anne van Doorn heeft besloten dat de Keistad voortaan de uitvalsbasis is voor zijn serie detectives. De auteur zoekt daarvoor nog wel locaties, waaronder voor de vestiging van een particulier recherchebureau. Tijdens zwerftochten door de stad heeft Van Doorn al enkele kanshebbers gespot. Maar hij staat open voor suggesties. Wie locaties wil aanbevelen, kan een mail sturen naar: [email protected].

Van Anne van Doorn verscheen dit najaar zijn derde detectiveroman getiteld ‘De man die zijn geweten ontlastte’ waarin Amersfoort al een prominente rol heeft. Een Leids recherchebureau onderzoekt daarin het tragische levensverhaal van Tessa, die uit Hooglanderveen verdween. Anne van Doorn: “Wie mijn boek heeft gelezen, weet dat mijn hoofdpersoon Lowina de Jong op een scharnierpunt in haar leven staat.  Ze moet beslissingen nemen voor haar toekomst als privédetective. Die afloop geeft mij gelegenheid Lowina’s hoofdkwartier te verhuizen van Leiden naar Amersfoort.”

De schrijver heeft deze beslissing genomen vanwege het warme onthaal in de Keistad, en omdat hij zelf niet ver van de stad woont. “Ik ken Amersfoort daardoor goed,” vertelt hij. “Wat ik nu zoek, zijn spannende plekken waar iets kan gebeuren en een gebouw waar mijn fictieve recherchebureau zich kan vestigen. Voor dat laatste zoek ik een markante locatie. Misschien weggestopt in de oude binnenstad, dus een tikkeltje geheimzinnig, of juist ultramodern op een opvallende locatie. Als de omgeving en het gebouw maar het juiste gevoel bij me oproepen en ideeën bij me losmaken.”

De detectiveserie van Anne van Doorn heeft ook een internationaal tintje. Korte verhalen van de auteur verschijnen in Amerika. Of de Amerikaanse lezers de Keistad ook zullen ontdekken, kan de auteur nog niet zeggen. Van Doorn: “Ik zal mijn toekomstige boeken en verhalen wel schrijven met die mogelijkheid in het achterhoofd.  Dus, wie weet! Nu kan Amersfoort mij helpen met locatietips. Mail ze naar [email protected]. Bij voorbaat dank!”

Meer informatie over Anne van Doorn is te vinden op zijn website: www.annevandoorn.be.

Reacties