Waardering van de stad voor twee redders van een ongeval

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op donderdag 21 november 2019 heeft burgemeester Lucas Bolsius Xander de Bruin en Peter Riphagen in het zonnetje gezet voor hun heldhaftige inzet naar aanleiding van een ongeval in Hoogland. De burgemeester reikte aan Xander een Jongerenonderscheiding van de stad uit. Peter Riphagen kreeg een cadeau en een Amersfoorts ‘stiertje’; een speld als symbool van kracht en sterkte.

Op 1 oktober 2018 ‘s morgens vroeg vond er op de Bunschoterstraat een ongeluk plaats. Als gevolg van een aanrijding raakte één van de auto’s in een slip en kwam op zijn kop in de naastgelegen sloot terecht. Toen Xander op dat moment langsfietste, bedacht zij zich geen moment. Hij zette zijn fiets op slot en is meteen de sloot ingesprongen om hulp te bieden. De deur van de auto ging echter niet meer open. Xander is over de motorkap gedoken om het andere portier te openen. Daarbij kreeg hij hulp van Peter Riphagen, die ook al in het water stond. Samen hebben zij de bestuurster weten te redden. De bestuurster was gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Burgemeester Bolsius: “Xander en Peter hebben niet getwijfeld maar hebben moed getoond en zijn in actie gekomen. Door hun hulp is erger voorkomen. Zij verdienen voor deze heldendaad een terechte waardering van de stad”.

Reacties