Van Lieshout op dreef op weg naar Spartan WK

Foto: Andrea van Lieshout

Met nog een kleine drie weken te gaan tot het Spartan World Championship heeft de Woudenbergse Andrea van Lieshout afgelopen weekend in Oostenrijk een podiumplek weten te bemachtigen in de afsluitende race van de series Spartan Races in Duitsland en Oostenrijk.

Spartan staat bekend om de wereldwijde obstacle course races die zij organiseert. Een combinatie van hardlopen en obstakels, waarbij de deelnemers zowel fysiek als mentaal worden uitgedaagd. Van Lieshout wist zich in juli al te kwalificeren voor het Spartan World Championship, dat op 28-29 september plaats vindt in Lake Tahoe, Californië. Zij won toen de UK & Ireland serie, een serie van meerdere wedstrijden in Engeland en Ierland en stelde hiermee de kwalificatie veilig. Door het afgelopen weekend een 3e plek te bemachtigen in Oostenrijk in de DACH-serie (de kwalificatie-serie in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) laat ze zien in vorm te zijn voor het aanstaande Wereld Kampioenschap.

“Deze race ging niet vanzelf”, aldus Andrea. “De race in Oberndorf staat al bekend als zwaar vanwege de hoogtemeters die moeten worden overwonnen. Dit jaar speelde het weer ook parten. De regen had het parcours van 25 kilometer in een modderbaan veranderd en de kou zorgde er voor dat je strategisch moest racen om niet onderkoeld te raken.”

Na de eerste twee races in München en Wenen ging Andrea aan de leiding in de DACH-serie. Deze positie wist ze niet vast te houden. “Dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ik neem in het in de DACH-serie op tegen dames die overwegend uit Duitsland en Oostenrijk komen en de bergen gewend zijn. Dat ik toch nog een podiumplek heb weten te pakken heeft me positief verrast en geeft me vertrouwen voor het WK in de Verenigde Staten.

Wie Andrea wil volgen en/of steunen in haar voorbereidingen op het Spartan World Championship kan haar volgen via haar website of instagram.

 

Reacties