Stichting Het Vergeten Kind geeft kinderen een onvergetelijke dag in Dierenpark Amersfoort

Foto: Het Vergeten Kind

Dinsdag beleefden 240 kinderen een onvergetelijke dag in Dierenpark Amersfoort. Het park is de tweede in de reeks van de vier attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de zomervakantie belangeloos openen. Het Vergeten Kind toert de hele zomer door het land met de Heppie Zomertour; een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen.

Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie

Dit blijkt uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden​. ​Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders. “Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij de zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn.” Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind. 

Heppie Zomertour

Een van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. Deze ging 23 juli van start in attractiepark de Efteling. Vandaag was Dierenpark Amersfoort aan de beurt. Familiepark Drievliet en Familiepark Slagharen staan nog op de planning. In totaal gaan er circa 2000 kinderen naar een van de parken voor een onbezorgde vakantie dag.

Julia (8 jaar): “Wij kunnen niet op vakantie, omdat onze vader heel ziek is. Dat mijn broertje en ik vandaag mee mogen naar de dierentuin is dus superleuk. Ik vond de tijgers heel mooi, maar het was ook heel tof om tussen de ringstaartmaki’s te mogen zitten. Je kon ze bijna aanraken! Ik kan niet wachten om mijn avonturen van vandaag aan mijn klasgenootjes te vertellen”

“Ik ben echt zo blij dat dit er is en jullie dit voor ons doen! Wij kunnen namelijk echt nooit op vakantie en het doet me zo ontzettend veel goeds om mijn kinderen zo heppie te zien!” aldus Daisy (44 jaar), moeder van twee dochters en een zoon.

Heppie Vakanties & Weekenden

Het Vergeten Kind organiseert naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door pedagogisch getrainde vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen.

Wat doet Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Voor meer informatie over Het Vergeten Kind: www.hetvergetenkind.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen