Bewoners sociale huurwoningen Vathorst ontvangen huissleutel

Foto: De Alliantie

Bewoner Barry Laros ontving 18 juli uit handen van Alliantie-medewerker Albertina Middelbos-van Wijk de sleutel van zijn nieuwe woning in Vathorst. ‘Wauw, ruimte te over’, was de eerste enthousiaste reactie van Barry. ‘Mijn eerste eigen woning, ik ben echt trots’.

Met de bouw van deze 22 sociale huurwoningen komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen.

Duurzaam en energiezuinig wonen

De huurwoningen liggen in het plandeel Waterdorp in Vathorst aan de Baak van Vlissingen. Het gaat om 22 woningen waarvan 5 appartementen en 17 eengezinswoningen. De woningen in Waterdorp in Vathorst zijn een welkome aanvulling op de portefeuille huurwoningen in Amersfoort. Door de enorme druk op de woningmarkt is een grote behoefte aan extra huurwoningen.

Alle woningen hebben een EPC-waarde van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Om dat te bereiken zijn de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en zonnepanelen. Alliantie directeur Joan van der Burgt: “Een lagere energierekening en lagere maandlasten is ongelooflijk waardevol voor onze huurders en met de realisatie van deze duurzame woningen dragen we bij aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten.”

Variatie en kwaliteit

W13 bestaat uit 5 appartementen die samen een burgemeesterswoning vormen en 17 eengezinswoningen rondom een hofje. Zowel het hof als de burgemeesterswoning zijn ‘specials’ binnen het totale, ten tijde van verwerving reeds vastgestelde, stedenbouwkundig plan van Waterdorp.

De 17 hofwoningen zijn geschikt voor drie- tot vierpersoonshuishoudens. De appartementen zijn geschikt voor twee- en driepersoonshuishoudens. Omdat de appartementen op de verdiepingen alleen bereikbaar zijn met de trap, zijn ze vooral geschikt voor starters. Alle woningen beschikken over een hoog kwaliteitsniveau en het ontwerp sluit goed aan bij de overige woningen in Vathorst. De vele details, het materiaal en het industriële karakter geven de nieuwe  buurt een fraaie uitstraling.

Waterdorp: groen en organisch

W13 is door bouwer Heijmans gerealiseerd in het nieuwe deelplan in Vathorst De Laak, onderdeel van de buurt Waterdorp. Waterdorp wordt een gebied met een geheel eigen identiteit. Kenmerkend voor het gebied zijn de organische wegenstructuur, de Brink als centrale ontmoetingsplek, contrast in het gebouw- en kavelgrootten, privé (over)tuinen aan het water, intieme straatprofielen en verschillende dorpse woonsferen

Reacties