Ageeth Ouwehand nieuw lid Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Foto: Beweging 3.0

Op voordracht van minister Hugo de Jonge (VWS) en bij Koninklijk Besluit is Ageeth Ouwehand benoemd als lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Ageeth Ouwehand is voorzitter van de raad van bestuur bij zorgorganisatie Beweging 3.0. Zij is samen benoemd met Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa een kennis- en netwerkorganisatie voor gemeentelijke directeuren.

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is een onafhankelijk adviesorgaan. De raad adviseert de regering en de beide kamers der Staten-Generaal, gevraagd en ongevraagd, over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van volksgezondheid en samenleving.

Jet Bussemaker, voorzitter RVS: “De raad is erg blij met de komst van Ageeth Ouwehand en Erik Dannenberg. Zij kennen de zorg van binnenuit, weten uit de praktijk hoe zorg en samenlevingsvraagstukken samenhangen en hebben bestuurlijke ervaring. Zij vormen een goede aanvulling op de huidige samenstelling van de raad. Ook hebben zij ruime ervaring in de voor de RVS relevante maatschappelijke domeinen. Ik kijk uit naar onze samenwerking en de bijdrage van deze nieuwe raadsleden”.

Ageeth Ouwehand was lang werkzaam als verpleegkundige en is jurist. Ook is zij onder meer voorzitter van het bestuur Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland en lid van de commissie van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG). De benoeming gaat in per 15 augustus 2019 en geldt voor vier jaar. Met de komst van de twee nieuwe raadsleden is de raad weer voltallig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen