Wegwerkzaamheden Arnhemseweg in Leusden

Foto: Provincie Utrecht

In het weekend van 17 tot 20 mei voert aannemer Mourik werkzaamheden uit aan de Arnhemseweg (N226) net ten zuiden van Leusden-Zuid, in opdracht van de provincie Utrecht.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet een gedeelte van de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

De bestaande houten beschoeiing ter hoogte van het verkeersplateau net buiten Leusden-Zuid wordt vervangen door een sterkere stalen damwand en ook de berm wordt ter plaatse verbreed. Op die manier zijn we er zeker van dat de weg stabiel blijft en niet gaat verzakken. In de verbrede berm komt een houten vangrail.

Naast de werkzaamheden voor de damwand, vinden op zaterdag 18 mei ook herstelwerkzaamheden plaats aan de uiteinden van de middeneilanden op de Arnhemseweg in Leusden-Zuid. Deze hebben afgelopen zomer schade opgelopen.

Wegafsluiting

Om de damwand aan te kunnen brengen is het noodzakelijk om de Arnhemseweg af te sluiten vanaf de Leusbroekerweg tot aan de Ooievaarshorsterweg. De afsluiting start op vrijdagavond 17 mei, 20:00 uur en duurt tot maandagochtend 20 mei, 06:00 uur.

De herstelwerkzaamheden aan de middeneilanden vinden plaats op zaterdag 18 mei tussen 07:00 uur ’s ochtends en 16:00 uur ‘s middags. Op dit traject, tussen de Groene Zoom en de Ooievaarshorsterweg werkt de aannemer met een zogeheten rijdende afzetting waarbij het bestemmingsverkeer beurtelings wordt doorgelaten. Doorgaand verkeer richting Woudenberg is niet mogelijk.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

De wegafsluiting wordt twee weken van tevoren aangekondigd op gele borden langs de weg.

  • Tijdens de afsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de N224, de N227 en N221. De omleidingsroutes zijn op een kaartje (pdf, 340 kB)ingetekend.
  • De Groene Zoom blijft open en is beschikbaar als toegangsroute voor Leusden-Zuid.
  • Alle panden blijven bereikbaar en het fietspad blijft open.
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten een snelle doorgang.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk langer duurt of moet worden uitgesteld.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Bron: provincie Utrecht

Reacties