‘WIJ, Amersfoort’ – Koningsdag in Amersfoort

Foto:

De Koninklijke Familie is aanstaande zaterdag (27 april) aanwezig bij de viering van Koningsdag in de binnenstad Amersfoort. Een bijzondere gelegenheid, die stad en regio al behoorlijk in zijn greep heeft. Overal wapperen de oranje Koningsdagvlaggen met het Wij Amersfoort-logo en een patroon dat is ontstaan als een abstractie van de vlaggen van de negen gemeenten in de regio Amersfoort – Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Soest en Amersfoort zelf.

Samen met burgemeester Lucas Bolsius begeleidt commissaris van de Koning Hans Oosters de Koninklijke Familie zaterdag door de route. Het bezoek is vanaf 11.00 uur live te volgen via de NOS en op de website www.koningsdagamersfoort.nl is zaterdag een liveblog te volgen.

Koningsdagroute

Amersfoort en de regiogemeenten hebben hard gewerkt aan een feestelijke route, die voert van De Mariënhof via het Onze Lieve Vrouweplein naar het Eemplein. Het thema van de route is ‘Wij, Amersfoort’, vanuit het idee dat Amersfoort een op het oog heel gewone Nederlandse gemeente is, maar toch bijzonder door de vele verbindingen tussen mensen. In het programma wordt geprobeerd die verbindingen te tonen. Er zijn bijdragen van onder meer de CliniClowns, basisscholen, koren, kunstenaars, het Amersfoort Jeugd Orkest, Holland Opera, het festival Gluren bij de Buren en rappers Wudstik en Diggy Dex. Voor en achter de schermen werken vele honderden mensen mee aan de totstandkoming van de route, er worden vijftigduizend bezoekers verwacht.

‘WIJ, Amersfoort’: Regioquiz

De gemeenten in de regio Amersfoort gieten het onderdeel ‘regioparade’ in een nieuw jasje en organiseren een regioquiz: de negen gemeenten nemen deel met een negenkoppig team, waarbij ook stoelen zijn vrijgehouden voor de leden van de Koninklijke Familie. Wie zal bij welk team aansluiten en welke gemeente gaat er vandoor met de eer en de ‘Wij, Amersfoort’-trofee?

De presentatie van de regioquiz is in handen van niemand minder dan regio-inwoners Marlayne Sahupala (Hart van Nederland, Eurovisiesongfestival, Baarn) en Luuk Ikink (RTL Boulevard, RTL Late Night, Soest). De regioquiz belooft op voorhand een vrolijk hoogtepunt te worden.

Bezoek aan Amersfoort

‘Wij, Amersfoort’ is ook een ontmoeting met het publiek. U bent van harte welkom om langs de route de Koninklijke Familie te begroeten. Er worden veel mensen verwacht, u wordt geadviseerd zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Op de website www.koningsdagamersfoort.nl is meer informatie te vinden over de bereikbaarheid.

Bron: provincie Utrecht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen