Koningshuis bezoekt oranje festival in Amersfoort

Foto:

Op Koningsdag kan de koninklijke familie gluren in festivalstad Amersfoort. Ze nemen een kijkje bij Oranje Festival dat in samenwerking met Gluren bij de Buren en Kultlab georganiseerd wordt in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Compleet met muziek van onder andere Diggie Dex en gluurartiest Tim Kamphuis, smakelijke foodtrucks en de gastvrijheid van Anna Yilmaz’ taarten (winnares van Heel Holland Bakt) maakt de koning kennis met festivalstad Amersfoort.

Open voor publiek

Na het bezoek van de koninklijke stoet gaat het festival door. Vanaf 14:00 uur opent het terrein voor publiek en bereiden de mobiele keukens voor ieder wat wils. Tot 17:00 uur kunnen bezoekers op het festival genieten van de dansbare plaatjes van verschillende DJ’s.

Huiskamerfestival

Naast het Oranje Festival heeft huiskamerfestival Gluren bij de Buren nog meer festiviteiten klaarstaan. Wanneer je Koningsdag in intieme sfeer wil vieren is het plein op de Kortegracht de uitkomst. Een programma vol talentvolle artiesten van Gluren bij de Buren zorgen dat de sfeer compleet is. Tussen 13:00 en 16:00 uur bestijgen de artiesten het podium aan de Kortegracht ter hoogte van de Vismarkt in Amersfoort. Ook jonge talenten, die normaal op de kleedjesmarkt in de Langestraat spelen, kunnen zich in de ochtend van hun beste kant laten zien op het podium.

Reacties