Latinfestival Dias Latinos pakt groots uit met internationale line-up

Foto: Dias Latinos

Vandaag worden de headliners van Dias Latinos 2019 bekend gemaakt. Het gratis festival is dit jaar grootser dan ooit. Onder andere Rolf Sanchez, Izaline Calister, Muyayo Rif en Carel Kraayenhof brengen tijdens het driedaagse festival van 5 – 7 juli Caribische vibes naar de karakteristieke binnenstad van Amersfoort.

Ook dit jaar worden de kleurrijke pleinen en podia bekleed door internationale acts. Rolf Sanchez, bekend door zijn deelname aan X-Factor, gaf de latin scène in Nederland een boost. Ook op het Amersfoortse podium Muyayo Rif; een achtkoppige Spaanse band die bekend staan om hun internationale performance en energieke liveshows. Daarnaast zijn de Curaçaos-Nederlandse zangeres Izaline Calister en Carel Kraayenhof en Zuco 103 onderdeel van de spraakmakende line-up. Traditioneel wordt er tijdens het festival daarnaast podium geboden aan Nederlandse (opkomende) artiesten uit de scène, zoals Salsaband Solero, Los Flamantes en Bloco 033. Jörgen Raymann, festivaldirecteur: ‘We willen met dit festival Nederlanders kennis laten maken met én trakteren op een divers aanbod bekende en minder bekende Caribische muziekstijlen. Hierbij bieden we een podium voor artiesten van eigen bodem, maar blijven we ook verrassen met internationaal gevestigde namen, zoals Carel Kraayenhof.’

Feest door de hele Amersfoortse binnenstad

Tijdens het festivalweekend wordt de hele Amersfoortse binnenstad omgetoverd tot Zuid-Amerikaans decor. De twee hoofdpodia bevinden zich op het ‘Onze Lieve Vrouwekerkhof’ en ‘de Groenmarkt’. Maar daarbuiten plof je op ‘de Hof’ neer op het terras terwijl je geniet van percussiegroepen, dans en DJ’s. ‘Het Mooierplein’ biedt een intieme setting voor demonstraties en workshops van onder andere Orguesta Catambu, Los Flamantes en Flor de amor.

Alle zintuigen worden op z’n Zuid-Amerikaans geprikkeld

De muzikale programmering vraagt erom zelf een dansje te wagen. Tijdens het festival zijn er ook diverse demonstraties en workshops, waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Maar het festival beperkt zich niet tot een muzikaal programma. Ook maak je kennis met de lekkerste drinks en bites uit de Zuid-Amerikaanse keuken, bij de verschillende foodtrucks op ‘de Appelmarkt’. Laat je verassen door gerechten uit Mexicaanse, Peruaanse, Braziliaanse en Spaanse keuken! Op ‘de Kortegracht’ bevindt zich de mercado, waar je kunt rondstruinen tussen kraampjes met boeken, instrumenten, kleding, accessoires en kunst. ‘Latin muziek leeft en bruist. Dit gevoel willen we bij een zo groot en divers mogelijk publiek overbrengen. Dias Latinos is voor het hele gezin, met overdag de relaxte sfeer en verschillende activiteiten voor jong en oud, maar waar ’s avonds de muziek de gehele binnenstad laat bruisen en de overhand neemt’, aldus Raymann.

Nieuw dit jaar: voorrondes landelijke ‘Battle of Drums’ competitie

Primeur dit jaar zijn de voorrondes van het landelijke Battle Of Drums op zaterdagavond 6 juli. Dé wedstrijd waarin Nederlandse brassbands strijden om de titel ‘Beste Brassband 2019′. Op 28 april worden de 6 brassbands bekend gemaakt die mogen spelen in de voorrondes tijdens Dias Latinos. De Battle Of Drums is een jaarlijks initiatief van Rotterdam Unlimited. Tijdens dit Rotterdamse festival op 26 juli, bekend van de zomercarnaval straatparade strijden de drie finalisten voor de felbegeerde titel, een kampioensbeker en een mooie geldprijs.

Over Dias Latinos

Latin festival Dias Latinos brengt al meer dan 20 jaar de Zuid-Amerikaanse en Caribische cultuur naar de binnenstad van Amersfoort. In samenwerking met lokale en regionale ondernemers bieden ze een laagdrempelig en gratis festival. Zoals festivaldirecteur Jörgen Raymann het omschrijft: Dias Latinos is ‘¡Para toda la familia!’: een festival voor het hele gezin! Ga voor het hele programma en de volledige line-up naar www.diaslatinos.nl/festival/line-up/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen