Lenaert Nicasiusspeld voor Flip van der Pol

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Vijftig jaar was hij als organisator betrokken bij bijna net zoveel edities van het Amersfoortse schoolvoetbaltoernooi. Na honderden wedstrijdschema’s, duizenden wedstrijdbriefjes en na zo’n 150.000 Amersfoortse kinderen te hebben laten spelen, stopte Flip van der Pol.

Na de 81e editie van het schoolvoetbaltoernooi was het mooi geweest. Hij ontving vandaag, na de finalewedstrijden van het toernooi, de Lenaert Nicasiusspeld uit handen van locoburgemeester Kees Kraanen.

Flip van der Pol is een soort supervrijwilliger geweest: naast het schoolvoetbaltoernooi organiseerde hij de regiofinales, was hij scheidsrechter en in andere functies actief voor de KNVB en COVS. Ook hielp hij projecten van World Servants in landen als Haïti, Oekraïne, Bolivia en Malawi met inzamelingsacties en door ter plaatse zelf te helpen bouwen.

Wethouder Buijtelaar van sport: “Frits van der Pol is de icoon van het schoolvoetbal in Amersfoort en liet duizenden kinderen sporten door jaarlijks vanalles te regelen: van velden en vrijwilligers tot scheidsrechters, inschrijvingen, vaantjes en medailles.” Locoburgemeester Kraanen vult aan: “Als je daarnaast, in vijftig jaar tijd, ook nog zoveel andere, mooie activiteiten oppakt, geld inzamelt voor goede doelen en zelf hamer en troffel ter hand neemt in verre landen, ben je voor ons een held. Dan verdien je in Amersfoort de Lenaert Nicasiusspeld.”

Reacties