Ddos-aanval op scholenprogramma Magister

Foto: Publiek domein

Onbekenden hebben dinsdag een ddos-aanval uitgevoerd op Magister, een dienst die scholen gebruiken om gegevens van leerlingen bij te houden en om berichten naar leerlingen en hun ouders te sturen. De Iddink Group, de maker van het programma, zegt dat het een ,,heel massieve en forse” aanval was, op het eerste gezicht ,,groter dan een grap van een scholier zou zijn geweest”.

Het bedrijf uit Amersfoort bereidt een aangifte voor, maar weet nog niet wie achter de aanval zit. De ddos-aanval begon volgens de Iddink Group op dinsdagochtend en is inmiddels achter de rug.

Bij een ddos-aanval wordt een computersysteem overspoeld met verkeer. Andere apparaten worden allemaal tegelijk naar het doelwit gestuurd, dat bezwijkt onder de druk en moeilijk bereikbaar wordt. ,,Het raakt bij de ingang overvol. Bij de deur staan zo veel mensen te drammen dat mensen nauwelijks nog binnen kunnen komen”, legt een woordvoerder van de Iddink Group uit. Een deel van het verkeer werd weggeleid, waardoor de schade beperkt bleef.

Zulke aanvallen zijn online heel eenvoudig en goedkoop te bestellen.

Het bericht Ddos-aanval op scholenprogramma Magister verscheen eerst op Nieuws.nl.