Amersfoortse Bergcross belooft weer mooi spektakel

Bergcross 2018
Foto: AV Altis

De 28e Klaverblad Amersfoortse Bergcross belooft een groot hardloopfeest te worden. Deze grootste cross van Amersfoort – en na de Sylvestercross de grootste van de regio – vindt plaats op zondag 10 februari achter de watertoren aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Het parcours ligt op de flanken van de Amersfoortse Berg en mag uniek worden genoemd. Geen meter is vlak.

De C-pupillen bijten om 11:00 uur de spits af op het 1000 meter lange jeugdparcours. Daarna is er elke 10 minuten een nieuwe start van steeds oudere jeugd. De wedstrijd van de jongens junioren A/B over 4400 meter sluit de jeugdseries af. Er zijn heel veel prijzen te vergeven. Door het hoge tempo van de wedstrijden is het voor toeschouwers een mooi kijkfestijn.

Het slotstuk van het hardloopevenement vormen de wedstrijd en de prestatieloop, om 12:30 uur respectievelijk 13:30 uur. De atleet van het Utrechtse Hellas Lars Cazander won de Bergcross in 2018 en komt zijn titel verdedigen. Voor de leden van de Amersfoortse atletiekvereniging Altis is het voor alle leeftijdscategorie├źn het clubkampioenschap cross.

Meer informatie en inschrijven

Op www.Bergcross.nl is meer informatie te vinden. Voorinschrijven kan t/m 8 februari. Inschrijven op de dag zelf kan ter plaatse zolang startnummers beschikbaar zijn, maar is dan wel wat duurder dan bij voorinschrijving.

Reacties