Rapper Ginger brengt ode aan zijn vader met eerste single Papa

Ginger
Foto: Ilja Meefout

Rapper Ginger brengt vandaag zijn allereerste single uit. Het nummer ‘Papa’ is een emotionele ode aan zijn vader. Met zijn zelfgeschreven tekst vertelt de pas 25-jarige rapper uit Amersfoort het familieverhaal over zijn vader die een beroerte heeft gekregen.

Een verhaal dat iedereen direct raakt. De vocals – gezongen door zijn zus Mirthe-  maken het nummer compleet. ‘Papa’ is vandaag uitgebracht op het label Left Lane Recordings van Mr. Probz.

De Amersfoortse rapper Ginger (echte naam Jorn Wildeman) heeft al veel meegemaakt. In 2016 vond hij zijn vader op de grond, die bleek een beroerte te hebben gehad. Hij wist niet of zijn vader het zou overleven en bracht hem naar het ziekenhuis. Ginger werd daarna in één klap mantelzorger en zette zijn carrière, en zijn eigen leven op een laag pitje.

Dit verhaal “vertelde” de rapper tijdens zijn auditie van The Voice of Holland van dit seizoen. Op de melodie van het nummer ‘Treur niet’ van Diggy Dex rapte hij een ode aan zijn vader. De jury was in tranen, zijn auditie werd de meest-bekeken video op Youtube en Ginger werd omarmd door het Nederlandse publiek. Uiteindelijk legde hij het tijdens The Battle – vorige week – af tegen een zanger van het Nederlandse lied. Voor Ginger niet het moment om te treuren, maar om zijn droom uit te laten komen. Hij tekende een platencontract bij Left Lane Recordings en brengt vandaag zijn eerste single uit.

“Ik ben heel eerlijk gezegd twee jaar niet bezig geweest met het maken van muziek. Het liedje ‘Papa’ is vrijwel het enige wat ik halverwege die twee jaar heb kunnen schrijven en het komt recht uit m’n hart.. Ik ben heel trots op dit lied omdat het voor mij natuurlijk heel erg persoonlijk is en ik denk, mede door de reacties die ik krijg, ook herkenbaar is voor veel mensen. Ik vind het geweldig dat Nederland het zo oppikt en alle reacties die ik krijg deze week, aldus Ginger”.

Reacties