Student Amersfoort bouwt duurzaam huis VS

Verduurzamers Chris, Owen en Casper van The Motown Movement
Foto: The Motown Movement

De 23-jarige Owen Elverding uit Amersfoort is bezig met een uniek project tegen klimaatverandering door duurzame bouwtechnologie bereikbaar te maken voor iedereen.

Owen is student Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en woont daar tegenwoordig ook door de week. Vanaf februari gaat hij een half jaar in Detroit wonen om daar een speciale uitdaging aan te gaan. Samen met 6 studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij zijn studie 1 jaar opzij gezet om zich vrijwillig in te zetten voor de non-profit organisatie: The Motown Movement. Samen vechten ze tegen klimaatverandering door duurzame bouwtechnologie bereikbaar te maken voor iedereen. Dit hebben ze onder andere gedaan door van een maand studiefinanciering een vervallen huis te kopen in Detroit in de VS. Door dit huis te transformeren brengen ze onderzoek en educatie samen in een showcase: een menukaart van low-budget, do-it-yourself methodes voor het verduurzamen van je huis. Zo proberen ze duurzaam wonen bereikbaar te maken voor een grote groep: de lagere- en midden klasse.

Nu, bijna twee jaar later, staat de groep op het punt om het huis in Detroit in werking te nemen. Ze zijn nog tot februari bezig met de voorbereidingen vanuit Nederland. Hierna zullen zij naar Detroit vertrekken om het huis daadwerkelijk te voltooien. In juni 2019 is gepland dat een lokale familie, die door de economische crisis uit hun eigen woning is gezet, de bovenwoning van het pand zal betrekken. Kort hierna zal het community center en educatiecentrum zijn deuren openen voor buurtbewoners en plaatselijke vrijwilligersorganisaties. Wilt u de studenten een handje helpen met het verwezenlijken van hun doel, ga dan naar: fuelthemovement.nl

Reacties