25ste Bibliotheek op school

21 november opent Kindcentrum Koningin Juliana de deuren van de nieuwe Bibliotheek op school. Dit wordt de 25ste Bibliotheek op school van Bibliotheek Eemland.

De Bibliotheek Eemland is blij met de samenwerking met Kindcentrum Koningin Juliana. Dankzij deze samenwerking is er een mooie collectie aan boeken aanwezig op Kindcentrum Koningin Juliana zodat elk kind met plezier kan lezen. Dankzij de samenwerkingen met alle scholen kunnen veel kinderen met plezier lezen, zijn er prachtige boeken beschikbaar en worden leraren en leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.

21 november is het zover, dan zal de 25ste Bibliotheek op school officieel geopend worden door de directeur van Kindcentrum Koningin Juliana Henno Koelewijn en een aantal leerlingen. Het belooft een feestelijke opening te worden voor leerlingen, leraren en ouders. Na de opening zijn alle ouders van de leerlingen van Kindcentrum Koningin Juliana uitgenodigd om een kijkje te nemen in de nieuwe Bibliotheek op school.

Het belang van lezen

Lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Een goede taalbeheersing zorgt ervoor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt en dat zij zich beter kunnen verplaatsen in anderen.

De Bibliotheek op school

Daarom werken Kindcentrum Koningin Juliana en de Bibliotheek Eemland samen om de Bibliotheek op school te realiseren. Dit project werkt aan de leesbevordering en vergroot de taalontwikkeling en mediawijsheid van de kinderen. Met de Bibliotheek op school kunnen de leerlingen van Kindcentrum Koningin Juliana met plezier lezen!

Reacties