Grote prijsverschillen tussen zorgverzekeraars

Foto:

Meer dan de helft van de zorgverzekeraars heeft de premies voor de zorgverzekeringen van 2019 bekendgemaakt. Uiterlijk vandaag, om 12 uur ’s nachts moeten alle premies bekend zijn gemaakt.

Met 59% van alle premies bekend, maakt Independer – op basis van haar datamonitor zorgverzekeringen – de balans op. Momenteel ligt de gemiddelde premiestijging op €6,77 per maand. De premiestijgingen lopen flink uiteen, van 2,5% tot 10%. De verschillen tussen zorgverzekeringen worden dus groter. Hierdoor valt er voor de consument meer te kiezen.

Bijna 300 euro besparen door voor natura te kiezen

Het is raadzaam om goed te onderzoeken welk type polis het best bij je past. Zo biedt een restitutieverzekering een wat grotere keuzevrijheid van zorgaanbieders dan natura. Dat is prettig als je veel zorg nodig hebt, maar dat geldt niet voor iedereen. Wie goed zoekt vindt een natura zorgverzekering waarbij je voor alle basiszorg bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kan, zoals de Basis Voordelig van Menzis. Vergelijk je deze polis met de restitutieverzekering van Zilveren Kruis, dan is het verschil maar liefst 297 per jaar. Reken uit je winst, zeker als je een groot gezin hebt met kinderen ouder dan 18.

De premies voor de (goedkopere) internetpolissen komen traditioneel laat in de avond, vlak voor de deadline binnen. Coen de Ruiter, directeur van Independer: “Als deze internetlabels net zo scherp geprijsd blijven als voorgaande jaren, dan zullen de premieverschillen tussen alle zorgverzekeringen nog veel verder uiteenlopen dan voorheen.”

Datamonitor Independer houdt alle wijzingen direct bij

Independer ontwikkelde een online datamonitor die alle wijzigingen in de zorgverzekering voor 2019 bijhoudt. Zo kan iedereen snel zien met welke bedragen de premies van de verschillende zorgverzekeraars zijn gestegen.

Bekijk voor een volledig overzicht van alle premies en andere wijzigingen de Datamonitor van Independer.

Reacties