Vijftig basisschoolklassen verrast met schoolreis Duinrell

Foto: Stichting Kinderpostzegels

Van 26 september tot en met 3 oktober gingen 160.000 kinderen door heel Nederland langs deuren om zoveel mogelijk kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, shoppertassen, theepakketten en kaarten te verkopen voor het goede doel: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis.

In totaal werd er met de Kinderpostzegelactie maar liefst € 9.401.715,- opgebracht. Deze maand ontvangen alle deelnemende scholen een certificaat met het door de school opgehaalde bedrag en een presentje als dank voor de inzet. Vijftig geluksvogels kregen echter al een heel speciaal bedankje van Stichting Kinderpostzegels: een schoolreis naar Duinrell!

Vijftig klassen vol geluksvogels naar Duinrell

De vijftig gelukkige klassen ontvingen een persoonlijke mail met de speciale verrassing van missiecoach Dylan Haegens en een fysieke Kinderpostzegel-oorkonde. Onder deze groepen bevinden zich dertig klassen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling en vijf klassen die als eerste de geheime Minister van Kinderpostzegels raadden. Als waardering voor de jarenlange inzet verloot Stichting Kinderpostzegels daarnaast dit jaar voor het eerst vijftien schoolreisjes naar Duinrell onder scholen die voor de vijfde, vijftiende of vijfentwintigste keer meedoen. De schoolreizen worden mede mogelijk gemaakt door attractiepark Duinrell en PostNL.

Winnaars Utrecht

Maar liefst zeven basisscholen in de provincie Utrecht bleken uitblinkers met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling. De gelukkige winnaars: groep 8a van RKBS St. Theresia in Bilthoven, groep 7/8 van de Barbaraschool in Bunnik, groep 8 van de Da Costaschool Hoograven en groep 8 van de Utrechtse Schoolvereniging in Utrecht, groep PISI van de Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort, groep 8 van RKBS St. Ludgerus in Loenen aan de Vecht en groep 8c van PCBS De Werveling in Soest.

Daarnaast doet basisschool PCBO De Vuurvogel in Amersfoort dit jaar maar liefst voor de vijftiende keer mee. ‘De leerlingen die hebben meegeholpen en langs de deuren zijn gegaan, zijn natuurlijk stuk voor stuk toppers. Via deze weg zetten we graag een aantal van deze toppers in het zonnetje’, aldus Jeroen den Tex, directeur Stichting Kinderpostzegels.

Reacties