Inwoners enthousiast over kunstmest uit afvalwater

Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, bezochten vele inwoners de rioolwaterzuivering Amersfoort om kennis te maken met kunstmestkorrels uit afvalwater.

Om 10.00 uur werd de start gegeven door Heemraad Bert van Vreeswijk die graag de eerste kunstmestkorrels overhandigde aan Jan Wink, Peter Wiel en Guido van Beek, bestuursleden van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

“We zien dat veel inwoners enthousiast bezig zijn om duurzaamheid in te passen in de eigen leefomgeving, jullie zijn daar een goed voorbeeld van en door jullie enthousiasme trek je vele inwoners mee. Dit is belangrijk, want alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige en gezonde toekomst, aldus Van Vreeswijk”.

Waterschap Vallei en Veluwe werkt, samen met inwoners en partners mee aan de circulaire economie. Met het ombouwen van de rioolwaterzuiveringen tot energie- en grondstoffenfabrieken, worden grondstoffen op verschillende manieren teruggewonnen. In Apeldoorn en Amersfoort wordt fosfaat opgewerkt tot groene meststof (struviet) en in Ede worden voorbereidingen getroffen om uit wc-papier Actief Kool te maken, een product waarmee medicijnresten uit afvalwater gezuiverd kunnen worden.

Waterschap Vallei en Veluwe ziet een dag als vandaag als een mooi moment om inwoners kennis te laten maken met circulair, uit rioolwater geproduceerde kunstmestkorrels.

op de foto van links naar rechts: Guido van Beek (bestuurslid Duurzaam Soesterkwartier,  Bert van Vreeswijk (Heemraad van waterschap Vallei en Veluwe), Jan Wink (bestuurslid Duurzaam SOesterkwartier), Peter Wiel (bestuurslid Duurzaam Soesterkwartier)

article
26677
Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, bezochten vele inwoners de rioolwaterzuivering Amersfoort om kennis
https://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/26677/inwoners-enthousiast-kunstmest-afvalwater/
2018-10-10T13:03:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/10/10141354/IMG_4247.jpg
Nieuws