Unieke StartbaanRun 4 november 2018

Foto: Av Altis

De Amersfoortse atletiekvereniging Altis en Rotary Amersfoort organiseren op 4 november onder de naam Startbaanrun de jaarlijkse prestatieloop op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dit jaar is 4 november de grote dag. Net zoals vorige jaren gaat de opbrengst naar het goede doel.

Deelnemers aan vorige edities hebben kunnen ervaren hoe uniek een loop is door het nieuwe natuurgebied en over de voormalige startbanen. De lopers starten bij de shelters, gaan vervolgens over een deel van de vliegbasis, daarna door de vallei van de Paltz om weer terug te komen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbaan. Er kunnen maximaal 1000 lopers deelnemen aan een wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Ook voor de kinderen zijn 2 verschillende runs, 500 meter voor 6 tot en met 9 jarigen en 1000 meter voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Meer informatie is te vinden op: www.startbaanrun.nl

Onder het motto “Jouw doel, Jouw tempo” bieden wij dit jaar voor de eerste keer de deelnemers op de 10 km een nieuwe dienst. Er worden op de 10km wedstrijd hazen ingezet voor het realiseren van een persoonlijk doel. Race director Hans Koele van atletiekvereniging Altis: “Het is gebleken dat de StartaanRun een snel parcours heeft. Wij bieden met de hazen de mogelijkheid om een PR te beteren.     Genoeg reden dus om mee te doen aan deze bijzondere loop en je int e schrijven om je persoonlijk doel op de 10 km te behalen.”

De loop wordt uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd en is gesponsord door verschillende bedrijven. Nadia Plambeck van Rotary Amersfoort: “In 2017 hebben we met steun van Simavi €42.000 kunnen ophalen. Of we dat dit jaar weer halen? We werken er hard aan. Nu gaat het om projecten voor schoon drinkwater in Oeganda, Tanzania en Kenia. Het helpt fantastisch als moeders en kinderen daar niet meer elke dag uren hoeven te lopen voor drinkwater, bovendien is het veel schoner. Deelnemers kunnen bij inschrijving ook bijdragen aan het goede doel.”

Reacties

Cookieinstellingen