Weg Leusden – Amersfoort 18 en 19 aug. afgesloten

Impressie kruising Hertekop
Foto: Provincie Utrecht

In het weekend van 18 – 19 augustus voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de kruising Arnhemseweg (N226)/Lockhorsterweg-Dodeweg (kruising Hertekop) op de grens van gemeenten Leusden en Amersfoort.

Tijdens de werkzaamheden is de N226 tussen de aansluiting met de Groene Zoom en de Kersenbaan afgesloten. Ook de op- en afritten van de A28 en de Dodeweg en Lockhorsterweg zijn dit weekend afgesloten. Er zijn omleidingsroutes en er worden verkeerregelaars ingezet.

De provincie Utrecht verbetert kruising Hertekop om het verkeer tussen Leusden, de A28 en Amersfoort beter te laten doorstromen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Weekendafsluitingen

In augustus start de aannemer met de herinrichting van de kruising en de bouw van de fietstunnel. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de kruising gedurende drie weekenden worden afgesloten:

  • van 17 augustus, 20:00 uur tot 20 augustus, 6.00 uur
  • van 28 september, 20:00 uur tot 1 oktober, 6.00 uur
  • van 19 oktober, 20:00 uur tot 22 oktober, 6.00 uur

Werkzaamheden weekendafsluiting 18/19 augustus

In het weekend van 18/19 augustus wordt een tijdelijke weg aangelegd en in gebruik genomen naast de huidige kruising. Door de aanleg van deze tijdelijke weg ontstaat er ruimte om de huidige kruising te verbouwen en de nieuwe fietstunnel voor een groot deel aan te leggen buiten het verkeer om.

Hinder

Tijdens de weekendafsluiting van 18/19 augustus is de N226 (Arnhemseweg) tussen de aansluiting met de Groene Zoom en de Kersenbaan afgesloten. Het verkeer tussen Amersfoort en Woudenberg wordt omgeleid (pdf, 851 kB) via de A28 en N227. De Dodeweg en Lockhorsterweg zijn dit weekend ook afgesloten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en aanwonenden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om hen te begeleiden. Fietsverkeer wordt in verband met de afsluiting van het fietspad onder het viaduct A28 omgeleid via de Diamantweg/Dorresteinseweg.

Bron: Provincie Utrecht

Reacties