Bedrijven in de bres voor de bij

Foto: Beelife

Beelife en Bosman Bedrijven zijn een samenwerking aangegaan waarbij ze aandacht vragen voor de bij. BeeLife, gevestigd in Achterveld, gaat de bijensterfte tegen door het plaatsen van bijenkasten op bedrijfsdaken en in bedrijfstuinen.

Sinds dit voorjaar staan er twee bijenkasten op het dak bij totaalinstallateur Bosman Bedrijven. Met een hoofdvestiging op bedrijventerrein de Isselt in Amersfoort, is Bosman Bedrijven hiermee het eerste bedrijf dat twee bijenkasten van BeeLife op het dak heeft staan.

Duurzaamheid als pijler

Door bijenkasten bij bedrijven, overheden, particulieren en andere instanties te plaatsen en te verzorgen, probeert BeeLife bewustwording te creëren rondom de rol van de bij en het tekort aan bijen. Voor Bosman Bedrijven is duurzaamheid een van de pijlers. De organisatie werkt aan veel spraakmakende en duurzame utiliteitsprojecten in Nederland. Zoals The Edge op de Zuidas dat in 2015 uitgeroepen werd tot het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld. Bosman Bedrijven ondersteunt de duurzame missie van BeeLife dan ook volledig.

Zonder bijen geen fruit en groente

De samenwerking ontstond toen bleek dat Eddy van Drie, werkzaam bij Bosman Bedrijven meer wilde doen met zijn passie als imker. Eddy: “In de afgelopen 30 jaar is de bijenpopulatie gehalveerd. En dat is zorgwekkend. Zonder bijen geen fruit, groenten of chocola. Met BeeLife zetten we ons in om de bijenpopulatie aan te sterken door bijenkasten bij organisaties te plaatsen en meer bewustwording te creëren over het belang van bijen in Nederland.” Eddy komt uit een familie van imkers. Zowel zijn vader als grootvader waren imker. Hij zette het bedrijf BeeLife op met zijn dochter Quinty.

Gezamenlijke campagne

“Binnen deze samenwerking faciliteren wij BeeLife waar mogelijk bij haar missie, het redden van de bij. Een gezamenlijke campagne die deze zomer van start gaat is een van de activiteiten”, aldus Rick Hamster, algemeen directeur bij Bosman Bedrijven. De eerste aanvragen komen al binnen en in de komende periode hopen BeeLife en Bosman Bedrijven meer bewustwording te creëren bij organisaties.

Kennis- en regiebedrijf

Bosman Bedrijven is totaalinstallateur van toonaangevende projecten zoals The Edge, EDGE Olympic, Kustwerk Katwijk, het nieuwe hoofdkantoor voor Triodos Bank en ING headquarters die momenteel in aanbouw zijn. Bosman Bedrijven ontwerpt, installeert en beheert gebouwgebonden installaties, vanuit de speerpunten duurzaamheid en comfort. Bosman Bedrijven heeft 150 medewerkers in dienst. Met een jaaromzet van ca. 40 miljoen is Bosman Bedrijven landelijk actief in de utiliteitsmarkt vanuit Amersfoort en Rotterdam.

BeeLife

BeeLife zet zich in om de bijenpopulatie te laten aansterken door bijenkasten bij bedrijven, overheden, particulieren en andere instanties neer te zetten. De bijenkasten worden door een professionele imker verzorgd en de honing is voor de organisatie om weg te geven aan relaties of te gebruiken in het bedrijfsrestaurant. Met alles wat BeeLife doet, houdt ze rekening met mens, dier en milieu.

 

Reacties