Genieten van mooie natuur in ‘Mijn mooiste plek’

Foto: RTV Utrecht - still

RTV Utrecht zendt vanaf zondag 10 juni het derde seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In de zesdelige televisieserie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen in de prachtigste landschappen die de regio rijk is.

Naast de bezoeken aan diverse gebieden en landschappen in onze regio is in iedere aflevering ook een boswachter te zien. Zij laten via een vlog delen van natuurgebieden zien die niet altijd open zijn voor het publiek.

Betrekken en beleven

Mijn Mooiste Plek laat zien hoe prachtig de natuur in onze regio is en wat er allemaal te doen is wandelend of per fiets. Ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten vol met inspirerende tips om eropuit te gaan.

Zo wordt in de eerste aflevering van zondag 10 juni de prachtige Vlinderhof in het Máximapark bezocht. Bewoners van Leidsche Rijn hebben zich verenigd en hebben het voor elkaar gekregen om een indrukwekkende tuin te laten ontwerpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf. En alhoewel de winter inmiddels ruim voorbij is kon er deze winter geschaatst worden, ook in het natuurgebied het Leersumse Veld.

De provincie Utrecht wil inwoners meer bij de natuur betrekken en de natuur laten beleven. Zodat iedereen die dat wil er kan ontspannen en genieten van de mooi omgeving. Daarom draagt de provincie bij aan deze tv-serie. Daarnaast wordt de serie mede mogelijk gemaakt door kfHein fonds, Staatsbosbeheer, Recreatie Midden-Nederland en IVN.

Kijken en terugkijken

Mijn Mooiste Plek is vanaf 10 juni tot en met 15 juli iedere zondag te zien op RTV Utrecht. De uitzending wordt de zaterdag daarna herhaald. Ook is het programma terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Meer informatie over het programma en uitgaanstips zijn te vinden op www.rtvutrecht.nl/plek.

Bron: provincie Utrecht

Reacties