Trainees presenteren magazine over de toekomst mobiliteit

Foto: provincie Utrecht

Wat meldt het nieuws anno 2040 over mobiliteit? Lezen we over ruim 20 jaar: ‘De A2 wordt een fietssnelweg’ en ‘Het laatste pompstation in de provincie Utrecht sluit zijn deuren’? Deze en andere scenario’s zijn te lezen in het futuristische tijdschrift U-Mobilitijd 2040, dat een regionale groep trainees heeft samengesteld. Gedeputeerde Dennis nam onlangs het eerste exemplaar in ontvangst.

Sommige toekomstscenario’s lijken wat aannemelijker dan andere, erkennen de negen trainees van FRIS (Frisse Regionale Innovatieve Starters). Wordt particulier autobezit echt verboden in de toekomst, omdat iedereen moet autodelen? Verdwijnen alle winkels uit de kleinere kernen, omdat iedereen online shopt en zijn boodschappen binnen een uur via een drone krijgt thuisbezorgd? In het magazine U-Mobilitijd 2040 (pdf, 5,6 MB) komen ook experts, marktpartijen en beleidsmakers aan het woord over de toekomst.

Prikkelende vragen

Dennis Straat, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie Utrecht, bedankte de trainees voor hun ‘prikkelende vragen’ bij de presentatie van het tijdschrift. De provincie groeit de komende jaren en verwelkomt volgens hem innovatieve ideeën en talent. Die zullen Utrecht helpen bereikbaar te blijven, een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven en instellingen te zijn en een plek waar het gezond en goed leven is.

Traineeship iets voor jou?

Op de website werken.bijprovincie-utrecht.nl staat de vacature waarmee de provincie kandidaten uitnodigt voor een traineeship.

Bron: provincie Utrecht

Reacties