Eerste 24 uur gratis

Foto:

Reizigers die met de fiets naar station Amersfoort komen, kunnen met de OV-chipkaart hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in de bewaakte zelfservice stalling Piet Mondriaanplein. Daarna wordt € 0,50 per 24 uur in rekening gebracht.

Reizigers kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun OV-chipkaart en eventuele kosten voor de stalling worden van het saldo op de OV-chipkaart afgehaald. De zelfservice stalling Piet Mondriaanplein is dagelijks toegankelijk van een kwartier vóór vertrek van de eerste trein tot een kwartier ná vertrek van de laatste trein, met uitzondering van een aangepaste dienstregeling en feestdagen. Naast bewaakt fietsparkeren kan de fiets op het Piet Mondriaanplein ook bovengronds gestald worden. Hier is ook een speciaal deel ingericht voor scooters, brommers en bakfietsen.

Nieuwe entree fietsenstallingen

NS en ProRail voorzien in heel Nederland 44 fietsenstallingen van een nieuwe entree. Het gaat om zelfservice-fietsenstallingen, die nu veelal voorzien zijn van een stalen draaihek. Alle 44 fietsenstallingen zijn nog voor het eind van dit jaar voorzien van de nieuwe toegang en eerste 24 uur gratis stallen. De bewaakte zelf-servicestalling Inputplein bij Station Schothorst blijft vooralsnog vooralsnog geheel gratis.

Meer informatie over fietsparkeren rondom stations is te vinden op de website van de NS.

image
22825
Reizigers die met de fiets naar station Amersfoort komen, kunnen met de OV-chipkaart hun fiets
https://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/22825/eerste-24-uur-gratis/
2018-05-15T13:38:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/05/15154839/6885_fullimage_fietsenstalling-station-3-piet-mondriaanplein.jpg
Gemeente, Nieuws