Sint-Jorispenning voor dr. W.L. Mosterd

Foto: Gemeente Amersfoort

Locoburgemeester Hans Buijtelaar reikt de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit aan dr. Wim Mosterd, zwemsportbestuurder. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 20 april 2018 tijdens de openingsdag in Amerena. Dr. Mosterd krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de zwemsport.

Dr. Mosterd (1934) kent de zwemsportwereld vanuit drie invalshoeken: als Olympiër waterpolo, als praktisch medisch begeleider en als bestuurder. Het belang van de club, de kracht van eigen identiteit binnen een groter geheel was en is altijd een punt van zijn aandacht.

Locoburgemeester Buijtelaar: “Wim Mosterd is bevlogen van sport en voor sport, voor sport in Amersfoort, voor Amersfoort zwemstad. Zonder hem waren we in Amersfoort nooit zover gekomen. En hadden we nooit in Amerena kunnen aankomen. Mede dankzij zijn inspanningen kunnen we in Amerena verder met naast de 10-meter toren, een 50-meter bad met tien banen”.

Als lid van de Doping Control Review Board van de FINA wereldzwembond en als lid van de Medische Committe van de FINA, speelde hij tot vorig jaar een rol van betekenis. Daarnaast maakte hij zich jarenlang sterk voor erkenning van de sportgeneeskunde als volwaardig specialisme.

Reacties