Ben jij al burgerhulpverlener?

Foto: Pixabay.com

Reanimatie Netwerk Amersfoort onderhoudt en beheert het netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met HartslagNu, Gemeente Amersfoort, de RAVU Ambulancezorg Utrecht en de Hartstichting.

Burgerhulpverlener

Een burgerhulpverlener is iemand die kan reanimeren en bereid is om een medemens in zijn directe omgeving te helpen in geval van een plotselinge hartstilstand. Er zijn in Amersfoort inmiddels meer dan 1.650 burgerhulpverleners, maar deze zijn nog niet goed over de stad verspreid. Daarom zijn er nog meer burgerhulpverleners nodig.

Cursus burgerhulpverlener

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort organiseert, in samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Amersfoort, binnenkort weer een aantal cursussen voor burgerhulpverleners reanimatie.

Je leert tijdens de cursus het op de juiste wijze alarmeren van de hulpdiensten bij een bewusteloze persoon, het controleren van de ademhaling, het geven van borstcompressies en beademing, het aansluiten en bedienen van een AED, het toepassen van stabiele zijligging en het oplossen van verslikkingen en verstikkingen. Daarnaast leer je over het systeem van burgerhulpverlening in het algemeen en over het netwerk in Amersfoort in het bijzonder. Als je slaagt voor de cursus, kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij https://www.hartstichting.nl/reanim…/word-burgerhulpverlener. Het certificaat dat je ontvangt is landelijk erkend en twee jaar geldig. Het advies is om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Je dient zelf uw certificeringsdatum bij te houden in het systeem van HartslagNu om oproepbaar te blijven. Dit geldt ook voor professionals (medisch personeel, brandweer en politie). Zij dienen een maal per twee jaar aan te geven dat zij regelmatig bijgeschoold worden.

De cursus wordt gegeven met de meest moderne poppen, die ook de kwaliteit van de reanimatie meten en laten zien aan de cursist. De basiscursus duurt één avond, van 19:00-23:00 uur en wordt gegeven in het Rode Kruisgebouw, Columbusweg 30. De kosten zijn € 30,- per cursist. De basiscursussen worden gegeven op woensdag 21 maart, donderdag 29 maart en maandag 9 april 2018

De herhalingscursus is bedoeld voor mensen die korter dan twee jaar geleden een reanimatiecursus hebben gevolgd en dus al kunnen reanimeren. De herhalingscursus duurt 2,5 uur en wordt gegeven op woensdag 18 april van 19:00 tot 21:30. De kosten zijn € 17,50 per cursist.

Heb je interesse om burgerhulpverlener te worden? Meld je dan aan via http://www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Reacties